top of page

generatieve ai.

AI-PNG-Transparent.png

Generatieve AI stelt gebruikers in staat om snel nieuwe inhoud te genereren op basis van een verscheidenheid aan input. Deze input wordt door AI-tools omgezet naar bepaalde output, zoals tekst, afbeeldingen, geluiden, animatie, 3D-modellen of andere soorten gegevens.

Ik schrijf veel posts over het onderwerp, verzorg lezingen en workshops, en heb een boek geschreven over het werken met generatieve AI in onderwijs. Ook organiseer ik bootcamps rondom ai.

Chatten met Napoleon 2e editie (boek,april 2024)

In Chatten met Napoleon, 2e editie, lees hoe je met hulp van generatieve AI een virtueel gesprek kunt voeren met historische figuren, van Cleopatra tot Einstein. En dat niet alleen, want de mogelijkheden van nieuwe technieken voor AI, zoals ChatGPT en andere tools, zijn ongekend. Tegelijkertijd kleven er ook serieuze risico’s en beperkingen aan deze technologieën. Hoe kun je daar als docent in de praktijk op een leuke, slimme én verantwoorde manier gebruik van maken? 

Dit boek geeft antwoord op die vraag. Het is geschreven voor docenten, van voortgezet tot wetenschappelijk onderwijs. Samen met Thijmen Sprakel leg ik uit hoe generatieve AI werkt; een vorm van kunstmatige intelligentie die op basis van data en training nieuwe, originele content creëert. Ook vertellen we hoe je de beste prompts schrijft en hoe je de uitdagingen rondom bijvoorbeeld toetsing, schrijfopdrachten of het kritisch evalueren van resultaten aangaat. 

 

We geven concrete handvatten om de vele mogelijkheden van generatieve AI in het onderwijs in te zetten. Het leeuwendeel van het boek bestaat dan ook uit werkvormen die direct zijn te gebruiken of die inspireren en aanzetten tot experimenteren. Een echt praktijkboek dus, boordevol voorbeelden, tips, en werkvormen. Een boek met handvatten voor docenten om hun onderwijspraktijk aan te passen aan een wereld waarin generatieve AI niet meer is weg te denken.

9789024465439.jpg

 Meer weten? Neem contact op of connect op:

  • LinkedIn
  • Instagram
  • Twitter
bottom of page