biografie.

Barend Last (1986) werkt als onderwijskundige bij de Universiteit van Maastricht. Daarnaast is hij auteur van verschillende boeken en werkt hij als freelance voorlezer bij De Voorleeshoek.

 

In zijn vrije tijd schrijft hij verhalen en gedichten, met name voor kinderen. Af en toe vind hij ook ergens wat van. En soms wordt dat dan ook ergens gepubliceerd.

de-voorleeshoek-logo.png

Dit ben ik. Barend Last. Een geboren Maastrichtenaar, die geen woord Maastrichts spreekt. Met een Amsterdamse pa en Doetinchemse ma. Afstammeling van Jef Last en Ida ter Haar. Een liefhebber van verhalen, zowel in woord als in beeld. Met een gezonde verslaving aan muziek, en een flinke dosis humor. Een vrijbuiter, altijd op zoek naar avontuur. Iemand met ideeën en een liefde voor het woord.


Op mijn 17e vertrok ik als vervelende puber naar de Koninklijke Marine en werd ik gesmeed tot een jongeman. Na vier jaar varen zwaaide ik af en kwam ik terecht in de studentenwereld van Utrecht. Van de ene ontgroening door naar de ander, wat me vormde met vallen en opstaan. Ik had het voor geen goud willen missen.


Vanuit een passie voor kinderen als leraar het onderwijs in gerold, maar al snel liep ik tegen een muur aan. Dat krijg je als je altijd maar wil weten waarom we het allemaal doen zoals we het doen. Daarom studeerde ik door aan de Universiteit van Amsterdam, en werd ik onderwijskundige. Nu zit ik op mijn plek in de wondere wereld van het hoger onderwijs.


Mijn passie voor kinderen ben ik echter nooit verloren. Je kan me kennen van De Voorleeshoek, waar ik samen met Anouk de mooiste kinderboeken voorlees. Ook werk ik aan mijn eigen boeken. Zo is in 2020 het boek 'Kleine Held op Sokken' gepubliceerd bij Veltman Uitgevers, en zit er nog veel meer in pijplijn. Hou daarom mijn site, Linkedin of Instagram in de gaten.

© 2019-2020 - Barend Last - Contact