de vrijbuiter.

Cover De Vrijbuiter
Cover De Vrijbuiter

Cover van De Vrijbuiter

Achterflap De Vrijbuiter
Achterflap De Vrijbuiter

Achterflap De Vrijbuiter

Cover De Vrijbuiter
Cover De Vrijbuiter

Cover van De Vrijbuiter

1/2

In 2015 kreeg ik een idee. Een boek schrijven over De Vrijbuiter, de zomerkampen die bijna 50 jaar plaatsvonden in een krakkemikkig boerderijtje net over de grens in België. Als ode aan mijn vader Okke Last en oma Miek Last, en aan de natuur die we soms net iets teveel voor lief nemen. Om die magische tijd te vangen in een avontuurlijk verhaal voor kinderen van 9 tot 99 jaar, gebaseerd op echte gebeurtenissen.

Het boek is uitgegeven in eigen beheer, middels een succesvolle crowdfunding campagne op www.voordekunst.nl. Check de campagne hier. Wil je als eerste weten wanneer het boek er is? Laat het weten via de knop hieronder.

In De Vrijbuiter speelt Maas de hoofdrol. Maas de Ruijter. Nog niet zo lang geleden heeft Maas zijn vader verloren. Hij voelt zich verdrietig en rot. Dat zijn gemene klasgenoot Kwelle hem dagelijks het leven zuur maakt op school, helpt ook niet echt. Maar wat maakt het Maas eigenlijk uit? Het kan hem allemaal niets meer schelen. Zou hij zich ooit nog vrolijk voelen?

Dan komt hij bij De Vrijbuiter terecht. Een knotsgek zomerkamp in een krakkemikkig boerderijtje genaamd Huize Provisorisch, net over de grens in België. Alles in het kamp hangt met ijzerdraadjes aan elkaar en regels zijn er om aan je laars te lappen. De schots en scheve hoeve ligt midden in de natuur, met achter het huis een wei vol paarden. Op het kamp ontmoet hij de maffe Okke en zijn moeder Miek, en vindt hij nieuwe vrienden in Mo en Saar. Durft Maas weer een beetje te gaan genieten?

2.3 Maas op Sleipnyr.jpg

Het is niet allemaal koek en ei daar op dat kamp. De vergunning van De Vrijbuiter komt op het spel te staan en er gebeuren vreemde dingen. Tot overmaat van ramp, belandt Maas telkens op de verkeerde plek, op het verkeerde moment. Hij ontdekt een lang bewaard geheim, waardoor een kat en muis spel ontstaat. Hij moet alles op alles zetten om De Vrijbuiter- en zichzelf - te redden.