top of page
  • Foto van schrijverBarend

Wat ben ik? (schrijfsel)

Bijgewerkt op: 10 sep. 2019

Je donkerbruine huid voelt vertrouwd, altijd op dezelfde plek dichtbij. Ik kan niet zonder je.

Toen ik je kreeg was je nog star en stug met de geur van een paar nieuwe lederen schoenen, net uit de verpakking. Maar met ieder gebruik voel ik je souplesse toenemen. Elegant en sierlijk voldoe je dagelijks aan je verplichting, zonder enige tegenstribbeling.

Over ieder mechanisme is nagedacht, tot in de puntjes perfect geconstrueerd. Toch ben ook jij niet bestand tegen de tikken van de tijd. Hij heeft je gekleurd, steeds donkerder, steeds volwassener. Groeiend, net als ik. Beschadigd, net als ik. En toch blijf je aan mijn zijde, waar ik ook ga. Zonder jou ben ik niets waard. Zonder jou heb ik geen identiteit. Je bent mijn trouwe reisgezel die overal deuren opent. Soms gevuld, maar meestal leeg. Je bent je geld en de mijne meer dan waard.

64 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page