top of page
  • Foto van schrijverBarend

Interview NPO Radio 1

📻 Op 23 januari jongstleden werd ik vroeg in de ochtend bij 'De Nacht van KRO-NCRV' op NPO Radio 1 geïnterviewd over ChatGPT. Tof gesprek, waarvoor dank!


🤔 Het ging onder meer over de vraag of de chatbot nu echt zo'n revolutie is of niet, waarom de tool voor sommigen een pijnpunt is en hoe we het algoritme voor ons kunnen laten werken (in plaats van tegen).


❗ Over revoluties gesproken: wist je dat er docenten waren die bij de grootschalige introductie van potloden en papieren in de middeleeuwen behoorlijk peentjes zweetten? Ze dachten namelijk dat studenten die alles tijdens colleges meeschreven het vervolgens zouden doorverkopen, en ze daardoor bedrogen en werkeloos thuis op de bank zouden achterblijven? Het was daarom vaak verboden om mee te schrijven tijdens colleges...


➡️ Elke verandering brengt angst en onwetendheid met zich mee! Maar als er één ding is wat wij mensen goed kunnen, is het wel aanpassen. Bespreek de tool met je leerlingen of studenten. Onderzoek samen de mogelijkheden. Kennis verarmt niet, integendeel. Om de tool goed te kunnen gebruiken, is kennis misschien nog wel belangrijker dan ooit.


👇Check het hele interview hieronder!


58 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page