top of page
  • Foto van schrijverBarend

Contract getekend 'Kleine held op sokken'

Bijgewerkt op: 28 okt. 2019

Holy moly! Donderdag 24 oktober heb ik een contract ondertekend voor mijn allereerste kinderboek ooit. Nog even en er lacht zowaar een boek naar je onder het kopje boeken. Een droom die uitkomt! Het boek, dat als werktitel 'Bruno het Broekzakmannetje' had, wordt gepubliceerd onder de titel 'Kleine held op sokken' bij Veltman Uitgeverij. Ongelooflijk toch?


Het begon allemaal toen ik nog voor de klas stond als Meester Barend bij de kleuters. Dag in dag uit zag ik bange jongetjes en meisjes de klas in kruipen, vasthoudend aan moeders been. Ze durfde niet los te laten (of was het stiekem mama of papa die dat niet durfde?). Er komt een moment in ieders leven dat ze op hun eigen benen moeten leren staan. Dat de wereld ook doordraait zonder papa of mama. En daar zat een verhaal in verstopt, al wist ik nog niet hoe. Pas toen ik een hele tijd later een keer aan iemand die op reis ging vroeg of ik niet mee mocht in haar broekzak, was het echte idee er. Over een mannetje die niet durft los te laten en daarom in de broekzak van zijn moeder woont. Bruno het Broekzakmannetje!


Ik heb het verhaal geschreven in een paar maanden tijd ergens eind 2017. Daarna heb ik het door verschillende mensen laten tegenlezen, die goede feedback gaven. Het verhaal is op rijm geschreven, en dat maakt het echt behoorlijk pittig om mooie zinnen te maken. Toch is het gelukt! Maar ja, wat is een prentenboekverhaal zonder prenten? Er begon dus een zoektocht naar een geschikte illustrator. Die illustrator heb ik gevonden in Petra Konijn van Squarepig Illustrations. Haar beeltenis van de kleine schattige Bruno past perfect bij de inhoud van het verhaal en Petra weet met haar tekeningen mensen constant te verbazen. Fijn, gevoelig, lief, precies wat je verwacht bij een verhaaltje over een jochie die de wereld eng vindt...


Het boek wordt gepubliceerd in mei 2020. Ik kan niet wachten om het eerste exemplaar te aaien, ruiken, onder mijn kussen te leggen, mee te frisbieen, de kaft te likken en wat niet al. En hopelijk is dit nog maar het begin van velen...114 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page