artikelen.

Af en toe vind ik ergens iets van. En soms wordt dat ook gepubliceerd. Hieronder een overzicht van noemenswaardige publicaties.

--------------

2020:

 

Hoger onderwijs in de 1,5m samenleving: Didactische scenario's voor 1 september

Daar gingen we met z'n allen, eind maart 2020, in één klap naar online onderwijs. Maar toen deze tijdelijke oplossing min of meer stond, en we even adem haalde, doemde de volgende uitdaging alweer op: hoe zal ons onderwijs er uitzien per 1 september? Eén ding is zeker: de traditionele universiteitservaring zal voor een groot deel veranderen. Hoe ik daarover denk? Dat lees je in dit veelbesproken Linkedin artikel.

--------------

2019:

 

Blended learning: een label als belemmering

Er bestaan hardnekkige misconcepties over de term blended learning. In dit artikel tackel ik deze misverstanden en beschrijf ik hoe ondersteuners en docenten hier het beste mee om kunnen gaan. Gepubliceerd in het blad OnderwijsInnovatie van de Open Universiteit.

Langs elkaar heen praten en verkeerde keuzes maken

De vakliteratuur laat er geen twijfel over bestaan: de inrichting van onderwijsruimtes heeft grote impact op de leerprestaties van studenten. Toch gaat het vaak mis. In dit opiniestuk stel ik het onderwerp aan de kaak. Gepubliceerd in het onafhankelijke universiteitsblad de Observant.

--------------

© 2019 - Barend Last - Contact